Het inrichten van een duurzame thuiswerkplek

Duurzame thuiswerkplek

Thuiswerken is voor veel van jullie in de afgelopen jaren steeds normaler geworden. Het inrichten van een efficiënte en duurzame werkplek is dan ook steeds belangrijker, dit kan invloed hebben op je gezondheid en de werksfeer. Hier zijn enkele tips om jouw werkplek te verduurzamen. 

1.  Kies voor duurzame materialen: Bij het kiezen van nieuwe meubelen voor je thuiswerkplek is het goed om te kijken naar duurzame materialen zoals hout, bamboe of gerecycled kunststof. Ook kun je kijken naar tweedehands meubels in de kringloopwinkel of op Marktplaats. 

2. Maak gebruik van natuurlijk licht: Het gebruik maken van natuurlijk licht is een goede oplossing om te besparen op je energieverbruik. Nog een ander voordeel hieraan is dat daglicht goed is voor je gezondheid en productiviteit. 

3. Investeer in energiezuinige apparaten: Kies voor elektronica en apparaten met een hoog energielabel, zoals laptops, monitoren en printers. 

Voor je thuiswerkplek is het repareren van je apparaten is vaak goedkoper en duurzamer dan ze te vervangen. Wil je meer hierover lezen? Bekijk dan ons artikel: "Wat is duurzamer: een apparaat repareren of vervangen?"

Daarnaast kun je ook energie besparen door apparaten uit te zetten en stekkers uit het stopcontact te halen wanneer je ze niet gebruikt.

4.Gebruik groene energie: Een grotere stap is het overstappen naar zonne-of windenergie. Door te kiezen voor duurzame energie draag je bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

5. Minimaliseer papierverbruik: Probeer het printen van digitale documenten te vermijden. Heb je toch papier nodig print of schrijf dan op gerecycled papier of print dubbelzijdig om papierverspilling tegen te gaan. 

6. Infrarood of verwarmingspaneel: Een infrarood verwarmingspaneel is een elektrisch verwarmingsapparaat dat infraroodstraling gebruikt om warmte te produceren. Wanneer de stroom door het paneel gaat, zendt het infraroodstralen uit die warmte afgeven. 

Deze vorm van verwarming wordt als efficiënt beschouwd omdat het directe warmte biedt aan specifieke gebieden zonder de lucht te hoeven opwarmen, zoals bij traditionele verwarmingssystemen.

Hiermee kan je energiekosten besparen zeker als je thuiswerkplek goed geïsoleerd is. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die de warmte blokkeren, zoals meubels of gordijnen.

En nog een leuk extraatje: door thuis te werken verminder je het woon-werkverkeer automatisch.

Meer weten over het verduurzamen van je huis? Plan dan een gratis energiescan bij Oosterhout Nieuwe Energie. 




« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!