Isolerende Gordijnen: een betaalbare oplossing

Veel mensen ervaren problemen zoals tocht of warmteverlies via hun ramen, zeker bij enkelglas. Gelukkig bieden isolerende gordijnen een betaalbare oplossing hiervoor.

Dubbele Plisségordijnen
Een van de beste varianten van deze gordijnen zijn de dubbele plisségordijnen met een aluminium laagje. Wanneer deze gordijnen naar beneden worden getrokken, vormen zich horizontale buisjes die een isolerende laag creëren. Dit resulteert in het behoud van warmte binnen en het buiten houden van kou, wat voordelig is bij wisselende weersomstandigheden. Het is echter belangrijk om te voorkomen dat ze te lang zijn en over de radiatoren hangen, om te vermijden dat de ruimte tussen het raam en de gordijnen wordt verwarmd in plaats van de woning zelf.

Een Oplossing voor Elk Seizoen
Zelfs als je huis al goed isolerend glas heeft of in de zomer blijven deze gordijnen een goede investering. Door je gordijnen in de winter te sluiten wanneer het koud is, zodat het warm blijft. Of in de zomer, als de zon naar binnen schijnt, kan het sluiten van de gordijnen helpen om de koelte binnen te houden. Zo kun je potentieel minder stook of airconditioning-kosten hebben. Het exacte effect hierop kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Een Stijlvolle Oplossing voor Energie-efficiëntie
Wij vinden dat investeren in isolerende gordijnen al een stap in de goede richting zijn naar een duurzamere en comfortabelere leefomgeving.

Wil je meer weten over hoe je, je huis kan verduurzamen vraag dan een gratis energiescan aan bij Oosterhout Nieuwe Energie.




« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!