Aan de slag 

Wij zijn de energiecoaches van Oosterhout. Met ons groene hart combineren wij betrokkenheid met technische kennis. Geheel belangeloos én gratis. Ons doel als energiecoach? Jou en andere Oosterhouters helpen met het verduurzamen van de woning. En zo het gebruik van alternatieve energievormen in de regio stimuleren door het geven van praktische en direct toepasbare besparingstips. Door en voor Oosterhouters, waarbij milieu en energietransitie centraal staan.

Nu doen is later groen

Wij als energiecoaches kennen de weg naar lokale leveranciers, installateurs en vakbedrijven als geen ander. Met onze initiatieven en lokale activiteiten maken we Oosterhout steeds duurzamer. Actuele cijfers onderstrepen dat Oosterhouters steeds vaker kiezen voor duurzame energieoplossingen in hun woning. Sluit je hierbij aan en kies ook voor duurzaamheid want “nu doen is later groen”.

Geen enkele vraag is ons te gek!

Wil je weten of zonnepanelen voldoende rendement opleveren? Benieuwd hoe een warmtepomp werkt? Of ben je op zoek naar algemene informatie omtrent alternatieve energievormen? Het kan ons niet gek genoeg. Dus woon je in Oosterhout en zit je met vragen, ben je op zoek naar informatiefilmpjes of vaktechnische informatie? Dan kan je gratis en voor niks bij ons terecht.

Onze energiecoaches

Wij zijn een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers uit Oosterhout. Dankzij onze kennis, achtergrond en praktijkervaring zijn wij dé aangewezen partij als het gaat om advies over duurzame energie. Energiecoach dus. De kennis die wij hebben omtrent duurzaamheid willen we graag delen met onze stadsgenoten. Zo zorgen we samen voor een leefbaar en duurzaam Oosterhout.

Wil je precies weten waar onze energiecoaches energie van krijgen? Lees dan hieronder de beschikbare interviews met onze energiecoaches!

Rob van Buitenen
Duurzaamheid algemeen én fanatiek triathlonner
Interview
Jurgen de Hoogh
Expert energieverbruik én reiziger
Interview
Peter van der Loo
Expert bouwkundige én schaakliefhebber
Cees van Rijen
Expert isolatie én stamboomonderzoeker
Cees Lodders
Expert warmtepompen én wandelenthousiast
Interview
Paul van Hal
Expert isolatie én fanatiek zwemmer
François Joosten
Expert zonnepanelen én hobby kok
Jaap Stel
Expert isolatie én fanatiek klusser
Interview
Ad Caron
Expert bouwkundige én enthousiast fietser
Henk Arts
All-round expert én echte familieman
Erik van Heijningen
Expert warmtepompen én reisliefhebber
Erik Ruijs
All-round expert én fietsvakantie fanaat
Ad Simoen
All-round expert én muziekliefhebber

“GEWOON SAMEN DOEN. DAAR STAAN WE VOOR. “

Onze projecten

 

Gewoon samen doen, daar staat ONE voor. Benieuwd naar onze initiatieven? Wij hebben er enkele voor je op een rijtje gezet.

Energiecoach
De energiecoaches van ONE begeleiden Oosterhoutse woningeigenaren die op zoek zijn naar de meerwaarde van duurzame energievormen of energiebesparing voor hun woning.
Educatie op basisscholen
Maar liefst zestien Oosterhoutse basisscholen maken gebruik van zonnepanelen op het dak dankzij de inspanningen van ONE.
Energiemarkt - De Groen is Doen beurs
Rabobank Amerstreek, gemeente Oosterhout en Theek5 organiseerden samen met ONE eind 2016 de eerste Oosterhoutse Energiemarkt.
Dag van de Duurzaamheid
De Dag van de Duurzaamheid is elk jaar op 10 oktober.
Educatieproject Hanze College
Het Hanze College heeft met een financiële bijdrage van ONE een verrijdbare zonne-installatie aangeschaft waarmee de leerlingen metingen en experimenten kunnen uitvoeren.

Partners

ONE bundelt zijn krachten maar al te graag met lokale partners om een groen en duurzaam Oosterhout te stimuleren. Enkele van deze partners zijn:

Gemeente Oosterhout
De gemeente Oosterhout ziet in ONE een belangrijke partner om haar duurzaamheidsambities te verwezenlijken. ONE ontvangt support in de vorm van communicatie. Teamgenoten bedankt!

Rabobank Amerstreek
De Rabobank Amerstreek steunt ONE door bij te dragen uit het Fonds Duurzame Ontwikkeling om zo ons educatieve programma voor basisscholen verder uit te bouwen. Onze dank daarvoor!

ESJ
ESJ ondersteunt ONE met hun financiële kennis voor de coöperatie. Zeer welkom, bedankt!

Thuisvester
Thuisvester is dé partner van ONE als het gaat om duurzaam bouwen. Wij werken intensief samen om te kijken of we ook de sociale huurwoningen in Oosterhout kunnen verduurzamen. Samen sterk!

Martens Beton
Martens Beton geeft ons ruimte op een reclamebord omdat ook zij in duurzaamheid geloven en dit graag willen ondersteunen. Bedankt!

 

Organisatie

De organisatie van ONE is opgebouwd uit drie verschillende werkgroepen:

  1. De werkgroep Duurzame Technieken: zij houdt zich vooral bezig met allerlei toepassingen rondom de verduurzaming van woningen. Denk aan zonnepanelen, warmtepompen, isolatie, het besparen van energie.
  2. De werkgroep Educatie: zij focust zich vooral op scholieren in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs onder het motto “jong geleerd is oud gedaan”.
  3. De werkgroep Communicatie: zij adviseert, ondersteunt en werkt aan de website van ONE, houdt zich bezig met social media en is verantwoordelijk voor Public Relations.

Onderstaand een overzicht van de leden van het bestuur van ONE en de coördinatoren van onze werkgroepen:

  • Rob van Buitenen - Voorzitter en coördinator van de werkgroep Educatie
  • Bart Doets - Penningmeester
  • Vacant - Secretaris
  • Jos van de Ven - Bestuurslid en Coördinator van de werkgroep Duurzame Technieken
  • Vacant - Coördinator van de werkgroep Communicatie
  • Erik van Heijningen - Bestuurslid
  • Piet Ackermans - Bestuurslid
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!