Ervaringen

Lydia uit Oosterhout: De kogel is door de kerk!

8-04-2021
Na 2 jaar wikken en wegen hebben we sinds 3 weken zonnepanelen.
En mijn man heeft een nieuwe hobby; iedere dag meerdere malen de App checken wat het oplevert. Geen zonliefhebber maar sinds kort dus een grote fan van de zon! Er ging een heel proces aan vooraf voordat we tot aanschaf overgingen. We hadden wat vragen waarover we een beslissing moesten nemen en ONE heeft ons daar goed bij geholpen. Lees het hele verhaal van Lydia hier. 

Herma B. uit Oosterhout: Warm thuis komen in de koude maanden

21-03-2021

De aarde in de achtertuin voelt altijd behoorlijk vochtig aan. Ik had het idee dat dit onder het huis ook zo was.

Op aanraden van een Energiecoach van ONE heb ik in maart 2020 besloten vloerisolatie van Tonzon te laten installeren.

Na de uitvoering (dat duurde ongeveer van 7.30u tot 15.00u) rook ik een chemische plastic geur van het gebruikte materiaal waarmee de kruipruimte is bedekt. Dit heeft een paar weken geduurd (de werkzaamheden dus niet in de winter laten uitvoeren) maar was daarna verdwenen. Er zijn 2 kanalen voor ventilatie aangebracht in de kruipruimte. Afvoer via roosters in de buitenmuren voor en achter.

In de zomer was ik bang dat het binnen wel heel warm zou worden. Voor mijn gevoel was het warmer in huis. In de wintermaanden voelt het comfortabel en staat mijn thermostaat overdag niet meer hoger dan 17 graden.

's Avonds staat de thermostaat op 18 of 18,5 graden. Het is nu warm thuis komen in de koude maanden.

Adriaan S. uit Oosterhout: Energielabel omgezet van F naar A

23-01-2021

Beste Energiecoach,

Ik wilde je nog laten weten dat we nog net in 2020 bericht hebben gekregen dat ons energielabel F is omgezet naar categorie A, vooral dankzij jouw ondersteuning!
Natuurlijk zijn we nog niet klaar [met de verduurzaming van onze woning], we zijn nu bezig met het vervangen van de lampen die nog niet energiezuinig zijn. Daarna gaan we beginnen met de ramen.
Nogmaals veel dank voor jouw hulp.

Hartelijke groet, Adriaan

Frank en Karin D. uit Oosterhout: Bedankt voor deze tip

13-01-2021

Bedrijf A echt een fijn bedrijf. Bedankt voor deze tip.

Ze hebben echt de tijd genomen om alles goed uit te leggen en hebben hun agenda's aangepast aan die van ons.
Het andere aanbevolen bedrijf B heeft helaas geen offerte gemaakt. Zij hadden een lange wachttijden en wilden op werkdagen uiterlijk om 15.30 uur langkomen, dat is voor ons niet mogelijk. Daarom is dit bedrijf afgevallen.

Door prijzen, deskundigheid, maar ook een groot deel klantvriendelijkheid hebben we gekozen bedrijf A. 

In het nieuwe jaar worden er 30 zonnepanelen gelegd (24 op de zuid-oost kant van de loods) en 12 op het westen (stroom opwekken als we het gebruiken)) en wordt een warmtepomp en een nieuwe warmwaterboiler geïnstalleerd.

De isolatie van de woning komt steeds dichterbij. Nog even en we wonen een stuk duurzamer.

Groetjes,
Frank en Karin D.

Pascal C. en Renee van de L. uit Oosterhout: Uitstekend en uitgebreid advies

18-11-2020

We hebben vanmorgen uitstekend en uitgebreid advies gekregen van Energiecoach Cees. Daarom willen we graag lid worden en jullie steunen.

Met vriendelijke groet,
Pascal C. en Renee van de L.

Geert S. uit Oosterhout: Uitstekende ervaring met Pebble Green Systems

15-11-2020

Ik heb op 5 oktober een PV systeem met 14 Zonnepanelen laten plaatsen. Ik ben ongelooflijk tevreden over het hele proces, zodanig dat ik dat even wil melden. Ook omdat ik nu begrijp waarom Pebble Green Systems (PGS) al zolang met Oosterhout Nieuwe Energie samenwerkt.

Ik was al tevreden met de offerte aanvraag.

Dhr. Kevin Kayen van PGS kwam na mijn aanvraag ter plekke kijken. Hij heeft goed geluisterd en precies dat aangeboden wat ik graag wilde. Redelijke kwaliteit met een zo groot mogelijke opbrengst: 14 Trinar panelen van 340 WP met een Solax 3 fasen omvormer.

De installatie verliep vlot. Steigermateriaal voor 2 huizen hadden ze bij zich en ondanks matige weer lag alles in ruim een halve dag erop. Ik vond dat ze het veilig deden met onderling overleg. Bedrading netjes weggewerkt. Meterkast had ik zelf aangesloten, maar PGS deed inbedrijfstelling en de App installeren. Verliep ook soepel. Mensen waren zeer beleefd en terughoudend op 1,5 meter.

Inmiddels draait het systeem ruim een maand en heb ik inmiddels 185 kwh opgewekt! Ik sta versteld van de hoge opbrengst bij zeer matig weer.

Ik ben blij met alles en kan dit bedrijf alleen maar van harte aanbevelen!

Corrie en Rob B. uit Oosterhout: Bedankt voor de adviezen

25-09-2020

Beste François,

Ik wil jou en het team van Oosterhout ONE bedanken voor de adviezen voor zonnepanelen, spouwmuur-isolatie en bodem-isolatie via Gijs Lijten uit Made.

Mvg,
Corrie en Rob B.

Jenny S. uit Oosterhout: Resultaat zoektocht zonnepanelen

11-07-2020

Ik wilde nog even de afloop van onze zoektocht naar zonnepanelen laten weten.

We hebben uiteindelijk voor bedrijf X gekozen, omdat het vertrouwen in bedrijf Y weg was en ze erg opdringerig waren; zij probeerde eerst een veel te hoge prijs te rekenen voor een minder goede oplossing. Pas toen ik daarop protesteerde kon de prijs aanzienlijk omlaag.

Bedrijf X heeft direct een acceptabele offerte geleverd en daarna niet meer aangedrongen.

We hebben uiteraard Sunpower gekozen, 14 x P3-325 en een Solar Edge SE 5K omvormer, waarmee we kunnen uitbreiden tot 18 panelen.
Op 8 juni zijn ze gemonteerd, dus we hebben nu een maandje opbrengst gehad, 563kWh tot nu toe. Best goed, maar dat zal minder worden als de dagen korter worden.
Onze dank gaat uit naar ONE voor alle hulp die wij tijdens dit traject ontvingen.

Gerrit J. uit Oosterhout: Het hoeft niet heel zonnig en warm te zijn voor goede opbrengst zonnepanelen

08-07-2020

Ik heb zojuist een foto gemaakt van mijn eigen PV systeem om jullie te laten zien dat het zeker niet altijd heel warm en zonnig hoeft te zijn om toch een mooie opbrengst te hebben met je zonnepanelen. Mijn systeem heeft 28 dunne film panelen van 170Wp dus totaal 4760Wp.

Vandaag om 11.55 uur had mijn systeem een opbrengst van 5098watt en dat is zelfs hoger dan het totale WP vermogen.
Ik wilde het jullie gewoon even laten zien dat goede zonnepanelen en een goede omvormer wel degelijk een hogere opbrengst geven.

Cees C. uit Oosterhout: Energiecoach op afstand

08-07-2020

Een medesporter op de sportschool vertelde enthousiast over de ‘vergroening’ van zijn huis. Via hem kwam ik dan ook in contact met Oosterhout Nieuwe Energie.

Met het streven mijn energierekening te verlagen in het achterhoofd, heb ik een afspraak gemaakt met een Energiecoach van ONE. Op de lange termijn speelt natuurlijk ook de transitie van gas naar enige andere vorm van energie.

De datum was geprikt. Inmiddels had ik als voorbereiding hierop het Hoomdossier naar eer en geweten zo goed mogelijk ingevuld. Maar toen gooide Corona roet in het eten. De eerste afspraak werd met een week uitgesteld. Vervolgens voor een maand en uiteindelijk is een fysiek bezoek ingeruild voor een telefonische sessie vanwege de voortdurende onzekerheden.

Mijn belangrijkste aandachtspunten vanaf het begin betroffen:

  • de isolatie van vloer, muur en dak
  • glas
  • zonneboiler
  • eventuele vervanging van cv-ketel
  • warmtepomp
  • verlichting etc.

In het telefoongesprek met de Energiecoach zijn al deze onderwerpen aan de orde gekomen. Het ingevulde Hoomdossier met de inmiddels toegevoegde adviezen vormde hierbij de rode draad.

Op basis van het bouwjaar van mijn woning (1994) bleek al snel dat verbetering van de huidige isolatie van vloer, muur en dak niet de meest zinvolle investering zou zijn. Het vervangen van het bestaande dubbelglas voor een hogere isolatievorm zou alleen interessant zijn bij een toekomstige verbouwing. Investeren in een zonneboiler zou op basis van het huidige gebruik nauwelijks renderen. De bestaande cv-ketel is al op leeftijd, functioneert weliswaar nog goed, maar is (preventief) aan vervanging toe. De discussie over een warmtepomp komt voor mij nog iets te vroeg. Ik kijk eerst graag even de kat uit de boom en wil bovendien eerst weten in welke richting de Gemeente Oosterhout beweegt. De vervanging van halogeen naar Ledlampen is een doorlopend proces.

De uitkomsten van dit gesprek waren voor mij niet verrassend. Al mijn aandachtspunten zijn aan de orde gekomen en de adviezen zouden bij een fysiek bezoek niet anders zijn geweest. Een persoonlijk contact zou leuk zijn geweest, maar in deze coronatijden niet haalbaar. Ik ben in elk geval tevreden en kan voorlopig vooruit.

Een telefonisch consult is zeker voor de modernere huizen een goed alternatief voor een huisbezoek.

Frank W. uit Oosterhout: Uitstekende ervaring met aanbevolen leverancier

20-03-2020

Na bezoek van één van de Energiecoaches van ONE waarin wij uitstekend waren voorgelicht hebben wij besloten zonnepanelen te laten installeren door Pebble Green Systems, één van de leveranciers waar de Energiecoach van ONE goede ervaringen mee heeft.

Op een maandagmiddag hadden wij een afspraak met een vertegenwoordiger van Pebble Green Systems. We kregen duidelijke uitleg over zonnepanelen, optimizers, omvormers en konstruktie/montagesystemen om op een serredak te kunnen plaatsen. De volgende ochtend kwam al een monteur op bezoek om naar het serredak te kijken en de routing van de kabels en omvormer te bepalen. Twee weken later is de installatie naar alle tevredenheid uitgevoerd. De Wifi verbinding op laptop en smartphone toegelicht, registratie en garantie afgewikkeld en de terugvordering BTW gaan zij nog verzorgen. Wij zijn super tevreden.

Arjan van W. uit Oosterhout: Waardevol themografisch onderzoek

15-02-2020

Warmtebeeldcamera

ONE beschikt sinds enige tijd over een warmtebeeldcamera waarmee infraroodfoto's gemaakt kunnen worden die temperatuurverschillen aan de o.a. buitenkant van de woning inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Een warmtebeeldcamera is daarbij dus behulpzaam bij het opsporen van energieverliezen in de woning.

Energiecoach Geert Smeenk voerde onlangs een warmtebeeldscan uit aan de woning van de heer Arjan van W. uit Oosterhout. Het uitgebreide rapport gaf inzichten in de warmteverliezen en deed aanbevelingen hoe efficienter te verwarmen.

Arjan van W. reageerde enthousiast op het rapport "Hartelijk dank nog voor jullie bezoek en het rapport. Voor ons erg waardevol en bruikbaar. De temperatuur hebben we inmiddels teruggezet naar 21 c en vloertemperatuur komt daarmee op 21.5 – 23.5 c. De factuur zal ik zodadelijk voldoen."

Heeft u ook interesse in een warmtebeeldscan, vul dan ons contactformulier in. Uiteraard kunt u uw interesse ook kenbaar maken in ons Duurzaam Info Punt.