Nieuws

Energie besparen in de herfst: 5 tips van de vrijwillige energiecoach 05-10-2020

Energie besparen in de herfst: 5 tips van de vrijwillige energiecoach.

Het is herfst! Langzamerhand wordt het weer kouder en zetten we massaal de verwarming op een hogere stand. Helaas is dit energiegebruik niet goed voor het milieu en ook niet zo aangenaam voor uw portemonnee. Vrijwilliger Cees van Rijen van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) geeft 5 tips om tijdens de herfstmaanden energie te besparen.

Duurzaam Oosterhout Week gaat niet door 02-10-2020

Duurzaam Oosterhout Week gaat niet door

De Duurzaam Oosterhout Week die stond gepland van 5 tot 10 oktober is op het laatste moment geannuleerd. De organisatie heeft op advies van de gemeente besloten dat alle activiteiten gericht op inwoners worden uitgesteld tot 2021. Het ondernemersevent op dinsdag 6 oktober gaat wel door. Niet fysiek, maar online.

Uitstel uitgebreid energielabel 25-09-2020

Uitstel uitgebreid energielabel; besluit van Tweede Kamer na motie. Het is onduidelijk wanneer het nieuwe energielabel wél verplicht gaat worden. Overigens is het vereenvoudigde energielabel tien jaar geldig, dus wie onlangs een energielabel aanschafte, hoeft voorlopig niks te doen

De Eerlijke Vergelijking 16-09-2020

Zonnepanelen vergelijken? Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) constateert dat de keuze tussen verschillende offertes nog niet zo makkelijk gemaakt is. Door de grote kwaliteitsverschillen in omvormers en zonnepanelen worden vaak appels met peren vergeleken. De vrijwilligers van ONE helpen u graag met het maken van een eerlijke vergelijking.

Energielabel woning

Energielabel wordt véél duurder, vraag daarom nu een definitief energielabel aan! 05-09-2020

Op 1 januari 2021 wordt naar verwachting het nieuwe energielabel ingevoerd. Dit nieuwe energielabel gaat 190€ kosten en is daarmee véél duurder dan het huidige.

ONE beschikt over veertien Energiecoaches 02-09-2020

Veertien energiecoaches van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) ontvingen zaterdag een certificaat ter afronding van hun opleiding of als dank voor hun bewezen diensten de afgelopen jaren. In verband met corona volgden ze de cursus online en sloten ze de opleiding af met een digitale praktijkoefening. De andere energiecoaches volgden al voor 2020 de opleiding bij het Regionaal Energieloket.

Verhoging Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) 21-08-2020

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voorzag particuliere woningeigenaren al met een vergoeding van 20% van de isolatiekosten van de woning. Per 1 juni 2020 is dit verhoogd naar zelfs 30%!
Lees er meer over in dit artikel.

Oosterhout Nieuwe Energie zet stichting Pim in het zonnetje 21-08-2020

Op het rechter dak Tweede huis van stichting Pim in Dorst liggen sinds zaterdag 15 augustus 76 zonnepanelen. 
Vrijwilligers van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) legden de panelen samen met leverancier Aarde.nl, zowel SunPower (leverancier van de zonnepanelen) als de installateur Aarde.nl zagen voor dit project af van winst.

Bespaartips! 08-07-2020

Besparen op uw energierekening? Oosterhout Nieuwe Energie en gemeente Oosterhout delen 24 tips op een placemat die deze week bij u in de bus valt! De 24 tips zijn maatregelen die u zelf kunt uitvoeren om energie te besparen én te zorgen voor een lagere energierekening. Met het toepassen van de tips wordt uw woning ook comfortabeler.

Energieadvies op maat voor uw woning. Ook online! 04-07-2020

Heeft u vragen als: Verduurzamen? Waar begin je en hoe pak je dat aan? Wat zijn de beste en betaalbare opties voor mijn woning? Zelf energie opwekken? Hoe krijg ik mijn woning comfortabel warm/koel? Dat zijn maar enkele vragen die een energiecoach van ONE samen met u kan beantwoorden.

Item 1-10 van de 78 Volgende pagina »