Waterzijdig inregelen: optimaliseer je verwarmingssysteem

Wil je energie besparen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst? Dan is waterzijdig inregelen van je verwarmingssysteem een slimme zet. Sinds 2020 is het dan ook verplicht om bij het vernieuwen van je CV of het plaatsen van een (hybride) warmtepomp je systeem waterzijdig te laten inregelen.

Onze tip: check je systeem ook wanneer je geen nieuwe ketel of warmtepomp krijgt.

Gelijkmatige verwarming zonder energieverspilling

Waterzijdig inregelen is een eenvoudige maar effectieve methode om je verwarmingssysteem optimaal te laten functioneren. Door de waterstromen in je radiatoren af te stemmen, zorg je ervoor dat elke radiator de juiste hoeveelheid warm water ontvangt. Dit resulteert in een gelijkmatige verwarming van je woning, zonder energieverspilling.

De voordelen

De voordelen van waterzijdig inregelen zijn talrijk. Allereerst leidt het tot een aanzienlijke energiebesparing, wat zich vertaalt in lagere energiekosten. Je bespaart hiermee al snel zo’n 10 tot 30% energie. Bovendien verhoogt het de efficiëntie van je verwarmingssysteem, waardoor je huis sneller opwarmt en een comfortabelere temperatuur behoudt. Ook verlengt het de levensduur van je cv-ketel en vermindert het geluidsoverlast van je radiatoren.

Maak gebruik van onze gratis energiescan

Schakel je Cv-monteur/ installateur in voor het waterzijdig inregelen van je installatie.

Wil je weten hoe jij kunt profiteren van duurzame maatregelen voor je woning? Vraag dan nu een gratis energiescan aan huis aan, uitgevoerd door één van onze  energiecoaches. Samen zetten we stappen naar een energiezuinige toekomst.
Neem contact op met Oosterhout Nieuwe Energie en maak vandaag nog een afspraak!




« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!