10 jaar ONE: Zonnepanelen op de brandweerkazerne

Dit jaar viert Oosterhout Nieuwe Energie haar 10-jarig bestaan. Daarom blikken we terug op geslaagde samenwerkingen en projecten uit het afgelopen decennium. In deze editie delen we het verhaal van de zonnepaneelinstallatie op de Oosterhoutse brandweerkazerne.

Zonnepanelen op de Oosterhoutse Brandweerkazerne

De gemeente Oosterhout heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Een van de ambities is om op alle openbare gebouwen in de stad zonnepanelen te installeren. Zo ook op de Oosterhoutse brandweerkazerne.
Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) werd gevraagd dit project uit te voeren. Gaandeweg kwam het project tot stilstand vanwege een gebrek aan investeerders die wilden deelnemen aan het project. Om recht te houden op de SDE-subsidie die was toegewezen moest er snel actie ondernomen worden. De gemeente schakelde adviseur Peter Beumer in om het project een nieuw leven in te blazen. Peter heeft ervaring in soortgelijke projecten en pakte het samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers van ONE op.

Er werden offertes aangevraagd bij verschillende gerenommeerde bedrijven met erkende keurmerken. Hierdoor werd het financieel overzichtelijk hoeveel geld er nodig was om dit project uit te voeren.

Er werd een strategische mediacampagne gelanceerd in Oosterhout om potentiƫle investeerders te bereiken. Dankzij de aantrekkelijke rendementsvooruitzichten toonden zij al snel interesse en kreeg het project genoeg financiƫle steun. Dit keer was binnen de kortste tijd het benodigde kapitaal binnengehaald!

De zonnepaneelinstallatie op de brandweerkazerne werd in snel tempo gerealiseerd. Brandveiligheid is iets waar altijd goed op gelet wordt tijdens het plaatsen van zonnepanelen, dat gold ook zeker voor deze opdracht op de brandweerkazerne!

Wederom een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking!
« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!