Wat kun je doen voor de aarde tijdens Earth Day?

20 April 2022

22 April is het Earth Day! Wererldwijd wordt de dag van de Aarde gevierd. Op die dag staan we stil bij de aarde en de invloed dat ons gedrag en acties hebben op onze mooie aarde. Wil jij meer voor de aarde doen? Volg dan onze 5 simpele tips!

1. Zorg voor minder plastic in de wereld
Hou rekening met wat en hoe je koopt tijdens het boodschappen doen, doe losse groenten en fruit niet in plastic zakjes. Koop geen voorgesneden verpakkingen. Neem je eigen tasje mee zodat je geen wegwerptasjes hoeft te kopen. Gebruik geen wegwerp waterflesjes maar een herbruikbare fles.

2. Verbruik minder
Ga bewuster om met wat je verbruikt. Laat geen kranen lopen. Doe lichten uit die je niet nodig hebt. Haal stekkers uit het stopcontact. Trek een lekkere warme trui of vest aan en zet de kachel een graadje lager.

3. Koop minder en bewuster?
Kies voor tweedehands, of voor mooie duurzame en kwalitatieve spullen waar je lang mee doet. Geef weg wat je niet meer nodig hebt, ruil met elkaar. 

4. Recycle en re-use
Zorg voor zo min mogelijk afval en scheid je afval zoveel mogelijk. Gooi niet zomaar alles weg. Koop niet zomaar alles nieuw, maar kijk is naar tweedehands spullen.

5. Ga voor meer groen!
Planten zijn niet alleen goed voor je gezondheid, je wordt er ook blij van. Veel planten in je huis is goed voor de luchtkwaliteit. Daarnaast zijn planten en bloemen ook goed voor de aarde. Zorg voor allerlei soorten (wilde) bloemen, dat is goed voor de bijen. 

Wat doe jij voor de aarde?
« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!