Subsidies voor warmtepompen: wat u moet weten

Bij Oosterhout Nieuwe Energie willen we u helpen bij de overstap naar duurzame energie. Een van de manieren om dit te doen is door het installeren van een warmtepomp, waarvoor u subsidie kunt krijgen. In dit artikel bespreken we de voorwaarden voor het aanvragen van subsidie voor warmtepompen, de installatievereisten en hoe u de subsidie kunt aanvragen.

Voorwaarden voor warmtepompen

  • Nieuw Product: De warmtepomp moet nieuw zijn. Tweedehands of gebruikte warmtepompen komen niet in aanmerking voor subsidie.
  • Gebruik: De warmtepomp moet gebruikt worden voor ruimteverwarming of tapwaterverwarming. Warmtepompdrogers zijn uitgesloten van subsidie.

Voorwaarden voor installatie

  • Installatie Vooraf: Laat de warmtepomp eerst installeren voordat u de subsidie aanvraagt.
  • Professionele Installatie: De installatie moet volledig worden uitgevoerd door een erkend bouwinstallatiebedrijf. Zelfinstallatie is niet toegestaan.
  • Geschikt Bouwjaar: De warmtepomp moet geïnstalleerd worden in een woning met een bouwjaar vóór 1 januari 2019, of u moet aantonen dat de omgevingsvergunning voor 1 juli 2018 is aangevraagd.

Voorwaarden voor subsidieaanvraag

  • Tijdige Aanvraag: U moet de subsidie binnen 24 maanden na de installatie van de warmtepomp aanvragen.
  • Meldcode: Controleer of uw warmtepomp op de meldcodelijst staat. Als deze op de lijst staat, vermeld dan de meldcode in uw aanvraag. Als de warmtepomp niet op de lijst staat, stuur dan de productbeschrijving en technische documentatie mee met uw aanvraag.

Wijziging voorwaarden energielabels
Vanaf 1 januari 2024 moet de warmtepomp minimaal energielabel A++ hebben om in aanmerking te komen voor subsidie. Warmtepompen gekocht in 2023 met een A+ label of lager, die in 2024 worden geïnstalleerd, komen nog steeds in aanmerking voor subsidie.

Hoeveel subsidie krijgt u?
U ontvangt minimaal €500 subsidie voor een (hybride) warmtepomp. Het exacte bedrag hangt af van het type warmtepomp. Als uw warmtepomp op de meldcodelijst staat, kunt u daar het voorgestelde subsidiebedrag vinden. Gaat u binnen 24 maanden ook isoleren? Dan verdubbelt uw subsidiebedrag voor de isolatiemaatregel.

Documenten en gegevens bij uw aanvraag
Voor een succesvolle subsidieaanvraag moet u de volgende documenten en gegevens aanleveren:

  • De meldcode van de warmtepomp. Als uw warmtepomp geen meldcode heeft, lever dan de productbeschrijving en technische documentatie aan.
  • Een omschrijving van de warmtepomp, inclusief typenummer, merknaam of fabrikant.
  • Een factuur en betaalbewijs met datum van aanschaf, bedrag en datum van betaling(en).
  • De datum van installatie.
  • Het adres van de woningeigenaar en van het bouwinstallatiebedrijf, inclusief naam en telefoonnummer van de contactpersoon.

Conclusie
De subsidies voor warmtepompen bieden een uitstekende kans om uw huis duurzamer te maken en energiekosten te verlagen. Bereid uw aanvraag goed voor door alle voorwaarden te lezen en de juiste documenten te verzamelen. Bij Oosterhout Nieuwe Energie staan we klaar om u te helpen bij elke stap van het proces.

Wilt u meer weten of heeft u hulp nodig bij uw subsidieaanvraag? Neem vandaag nog contact op met Oosterhout Nieuwe Energie voor een gratis adviesgesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij de overstap naar duurzame energie!




« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!