Educatie

De werkgroep Educatie heeft als doel scholieren van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in Oosterhout bekend te maken met en wegwijs te maken in energietransitie en duurzame energievormen. Wij zijn namelijk van mening dat je hier niet vroeg genoeg mee kan beginnen.
Wanneer wij spreken over “energietransitie” dan bedoelen wij het overstappen van een milieubelastende energievorm naar een energievorm waarbij minder CO2 wordt uitgestoten. Kortom, een duurzamere vorm van energie die bijdraagt aan een beter milieu. Dit gaat helaas niet vanzelf, wij merken dat hier een zekere mate van bewustwording voor nodig is.

Jong geleerd is…

Vrijwel iedereen wil zijn of haar steentje bijdragen maar weinigen weten wat er zoal mogelijk is en welke opties er zijn om de energievoorzieningen van een woning te verduurzamen. Hier zijn een gezonde dosis kennis, een frisse blik, de durf om buiten kaders te denken en handelingsperspectief voor nodig. Om deze reden heeft ONE, samen met Oosterhout Duurzaam, in kaart gebracht wat hier nou eigenlijk allemaal bij komt kijken, welke opties er zijn en waar je op moet letten als je daadwerkelijk van start gaat met het verduurzamen van je woning. Onze werkgroep Educatie is hier flink mee aan de slag gegaan en werkt vol energie samen met jongeren in de regio Oosterhout om een duurzame toekomst na te streven. Bekijk hier het educatieproject op het Hanze college of hier het educatieproject op basisscholen.

Om dit educatieproject kracht bij te zetten heeft ONE een tweetal documenten samengesteld, één voor het basisonderwijs en één voor het voortgezet onderwijs. Met het systeem Build Your Own Robot (BYOR) kunnen kinderen eenvoudig zelfstandig een robot bouwen. Het andere educatieve pakket, Solly, worden kinderen op jonge leeftijd geïntroduceerd aan de wereld van natuur, techniek en duurzaamheid.

Deze documenten bevatten allerlei handige en praktische tips, diverse wetenswaardigheden én een aantal links naar interessante websites over verduurzaming en alternatieve energievormen. Beide documenten kun je hieronder downloaden.

 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!