Huis verbouwen? Dan ben je verplicht te verduurzamen.

verduurzamen

29 Maart 2022

Sinds 1 februari van dit jaar ben je verplicht om je woning te verduurzamen wanneer er grondig verbouwd wordt. Deze verplichting is het gevolg van een nieuwe Europese wet om de wereld een stukje groener te maken.

 

Wanneer ben je verplicht tot verduurzamen?
Deze regel is niet op elke verbouwing van toepassing. Er moet sprake zijn van een ingrijpende verbouwing. Hiervan spreken we wanneer er meer dan 25% van het huis wordt vernieuwd, vergroot of verandert.

Hoe kan ik verduurzamen?
Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor zonnepanelen, het installeren van een elektrische warmtepomp of isolatiemaatregelen te nemen. Ook het plaatsen van nieuw, beter isolerend glas is zo’n maatregel.

Hogere kosten
De kosten van een verbouwing zullen hoger uitkomen wanneer er verduurzamingsmaatregelen genomen zullen worden. Om huiseigenaren tegemoet te komen zijn er een aantal subsidies waar aanspraak op gedaan kan worden. Wanneer er twee of meer verduurzamingsmaatregelen worden genomen kun je subsidie aanvragen. Daarnaast is er extra ondersteuning voor diegene met een lager of modaal inkomen dankzij het Nationaal Warmtefonds.

Kijk voor meer informatie over de verschillende subsidies op de website van het RVO.

Ben je benieuwd waar je in jouw woning het beste in kunt investeren? Neem dan contact op met Oosterhout Nieuwe Energie. Wij kijken graag met je mee.

Neem contact op via het contactformulier of kom op zaterdag langs in ons adviescentrum.

Lees hier meer over duurzame subsidies. 
« Vorige | Terug | Volgende »