Hoog energielabel? Krijg korting op je hypotheekrente.

korting hypotheek rente energielabel

9 Mei 2022
Heeft jouw woning energielabel B of hoger? Dan heb je bij veel banken recht op een duurzaamheidskorting. Daarbij verhoogt het ook nog de waarde van je huis. Zo’n energielabel is dus geld waard!

Bij veel banken krijg je tussen de 0.05% en 0.2% korting op je hypotheekrente, wanneer je een hoog energielabel hebt. Door deze korting willen de banken het verduurzamen van woningen stimuleren. Koop je een recent gebouwde woning, dan zit het vaak wel goed met het energielabel. Je kunt je energielabel echter ook verhogen door verduurzamende maatregelen door te voeren aan je woning. Zorg dus altijd dat je bij de aankoop of verkoop van een woning een energielabel laat registreren. Hoe hoger het energielabel, hoe groter de voordelen voor het milieu én de portemonnee.

De regels en voorwaarden zijn echter per bank verschillend. Vraag dus eens bij jouw eigen hypotheekverstrekker naar meer informatie. Wil je het energielabel van jouw woning graag verhogen? Bij Oosterhout Nieuwe Energie kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op of bezoek op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 ons adviescentrum.
« Vorige | Terug | Volgende »