Gasaansluiting laten verwijderen

Het laten verwijderen van een gasaansluiting in huis is tegenwoordig een vrij eenvoudig proces dat zelfs gratis kan worden uitgevoerd. Een tijd geleden heeft de Autoriteit Consument & Markt in overleg met de netbeheerders de procedure enigszins aangepast om dit mogelijk te maken.

In grote lijnen verloopt het proces nu als volgt: bij je energieleverancier kun je aangeven vanaf welke datum je het gascontract wilt beëindigen. Vervolgens geef je via de website mijnaansluiting.nl door dat je vanaf die datum geen gebruik meer zult maken van de gasaansluiting. Hierna neemt de netbeheerder het over en plant zelf de verwijdering van de gasaansluiting in. Dit wordt zo efficiënt mogelijk gedaan, vaak in combinatie met andere werkzaamheden in de wijk.

Als je een specifieke datum wilt kiezen voor de verwijdering van de gasaansluiting, dan wordt dit niet langer gratis uitgevoerd.

Deze nieuwe werkwijze lost een probleem op dat ontstond door een uitspraak van het College voor Beroep van het bedrijfsleven. Volgens die uitspraak kon het verwijderen van een ongebruikte gasaansluiting niet binnen 12 maanden kosteloos worden geëist van de netbeheerder. Pas na één jaar zou de verwijdering gratis zijn. Door deze aangepaste werkwijze kunnen netbeheerders echter gasleidingen toch gratis en eerder verwijderen, wat de algehele veiligheid bevordert.

Kortom, het laten verwijderen van een gasaansluiting in huis is nu een efficiënter proces dat niet alleen gratis kan zijn, maar ook bijdraagt aan de veiligheid van de buurt.

Meer weten over hoe jij je woning kan verduurzamen? Vraag dan een gratis energiescan aan bij Oosterhout Nieuwe Energie
« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!