10 jaar ONE: Energiescan Scoutingvereniging Mariagroep

Dit jaar viert Oosterhout Nieuwe Energie haar 10e verjaardag. Daarom blikken we terug op geslaagde samenwerkingen en projecten uit de afgelopen 10 jaar. Dit keer delen we het verhaal over de betrokkenheid van ONE bij Scouting Mariagroep.

Uitgebreide energiescan bij Scouting Mariagroep

Scoutingvereniging Mariagroep, gelegen op het schiereilandje tussen het Markkanaal en de Zwaaikom, heeft jarenlang op een gastank vertrouwd voor de verwarming van hun faciliteiten. Echter, met de snelle ontwikkeling van een grote woonwijk rondom het terrein, ontstond er plotseling een potentieel gevaarlijke situatie en moest de gastank verwijderd worden. Dit dwong de scoutingvereniging om naar alternatieve energiebronnen te zoeken. Gelukkig bood de gemeente Oosterhout hulp. Ze koppelde de Mariagroep aan ONE.

ONE kwam met een team van energiecoaches naar de Mariagroep. Elke energiecoach bracht zijn eigen expertise in, waardoor er een uitgebreide energiescan kon worden uitgevoerd. Hierdoor kreeg de scoutingvereniging niet alleen een gedegen analyse van hun huidige situatie, maar ook een advies over hoe ze hun energiebehoeften in de toekomst konden vervullen.

Een van de belangrijkste aspecten van ONE's ondersteuning was het introduceren van alternatieve energiebronnen. In plaats van de gastank werden er duurzamere opties onderzocht, wat cruciaal was voor de vereniging om te blijven functioneren zonder gevaar voor de omgeving.

De Mariagroep waardeerde niet alleen het advies van ONE, maar ook hun proactieve houding. Ze waren niet slechts eenmalige adviseurs; ze bleven betrokken bij het project en informeerden regelmatig naar de voortgang en de behoefte aan verdere hulp.

Dankzij de begeleiding van ONE en de samenwerking met een energieadviesbureau, slaagde Scoutingvereniging Mariagroep erin een duurzame en veilige oplossing te vinden voor hun energiebehoefte. De warmte wordt opgewekt door een lucht-water all electric warmtepomp die een laag temperatuursysteem heeft van 40 graden. Hierdoor is er nog ondersteuning van de radiatoren benodigd door een airco-installatie die zowel kan verwarmen als koelen.

Wederom een mooi succesverhaal!
« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!