Zonnepanelenproject van ONE ging als de brandweer!

21 April 2021

Ons zonnepanelenproject, waar inwoners van Oosterhout zich voor konden inschrijven, ging letterlijk en figuurlijk als de brandweer en is in no time volgeboekt. De gelukkige inschrijvers investeren in zonne-energie op het dak van de Oosterhoutse brandweerkazerne. De gemeente stelt het dak van de brandweerkazerne beschikbaar voor dit project. De Veiligheidsregio midden en West-Brabant verleent alle medewerking.

Zonnepanelen
Op het dak van de Oosterhoutse brandweerkazerne realiseert Oosterhout Nieuwe Energie 380 zonnepanelen onder toekenning van een zg. SDE+ subsidie van de overheid. Dit betekent dat er gedurende 15 jaar een gegarandeerde subsidie wordt gegeven over de opgewekte hoeveelheid stroom.

De totale investering beloopt ongeveer € 120.000 inclusief werkkapitaal. Er zijn 480 obligaties uitgegeven tegen een inleg van € 250 per stuk. De kersverse obligatiehouders ontvangen elk jaar 3% rente over het uitstaande saldo. Uit de te ontvangen subsidie wordt jaarlijks een deel van de obligaties lineair afgelost. De verkoop van de opgewekte stroom is voldoende om de jaarlijkse exploitatiekosten te dekken.

Installateur Hoppenbrouwers staat in de startblokken om de zonnepanelen te gaan installeren en aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Verwacht wordt dat de installatie op 12 mei aanstaande operationeel zal zijn. Na 15 jaar wordt de installatie overgedragen aan de gemeente.


Een succesvol project dat ook precies past bij onze organisatie; Investeren en adviseren op het gebied van duurzaam wonen. Onafhankelijk en op niet commerciële basis.
« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!