Vanaf 2022 extra subsidie op een warmtepomp

3 November 2021

Vanaf 2022 extra subsidie op een warmtepomp

Het kabinet gaat extra subsidie inzetten om (hybride) warmtepompen voor iedereen toegankelijker te maken. Vanaf 2022 wordt de subsidie daarom van 20% verhoogd naar 30%.

Zoals bekend wil de overheid erop aansturen dat we steeds meer van het gas af gaan in huis. Om die boodschap kracht bij te zetten wordt er ingezet op informeren, stimulering en subsidiering van duurzame keuzes, zoals een warmtepomp.

Door het subsidiebedrag te vergroten wordt de aanschaf van een warmtepomp minder kostbaar en is het dus voor meer huishoudens mogelijk deze overstap te maken.

Huiseigenaren die nog in 2021 een (hybride) warmtepomp gaan installeren of al hebben geïnstalleerd, kunnen het beste in 2022 de subsidie hiervoor aanvragen. Dan krijgen zij 30% subsidie in plaats van de huidige 20%. De subsidie voor (hybride) warmtepompen verloopt via de RVO. RVO maakt binnenkort de apparatenlijst warmtepompen 2022 bekend, daarop staat het indicatief subsidiebedrag per type warmtepomp. Tot maximaal 12 maanden na installatie van de warmtepomp kan subsidie worden aangevraagd. Als de aanvraag is gecombineerd met een isolatiemaatregel dan kan de subsidie aangevraagd worden tot 12 maanden na het installeren of aanbrengen van de eerste maatregel.

Uiteraard kun je bij Oosterhout Nieuwe Energie terecht voor advies en informatie omtrent warmtepompen. Neem contact op via het contactformulier of loop op zaterdag binnen in ons adviescentrum!
« Vorige | Terug | Volgende »