Een vast energiecontract is weer mogelijk!

Een vast energiecontract... het is weer mogelijk!

Als gevolg van de dalende energieprijzen durven steeds meer energieleveranciers het weer aan om een vast contract voor energie aan te bieden. Dit houdt in dat je voor een bepaalde periode (op dit moment zijn het meestal jaarcontracten of halfjaarcontracten) een vast tarief betaalt voor je energieverbruik. Dit kan voordelig zijn als de energieprijzen stijgen, omdat je dan niet meer betaalt dan het afgesproken tarief.

Als je op zoek bent naar zekerheid en stabiliteit op de lange termijn, is het voor jou misschien prettig om nu te kiezen voor een vast contract van een jaar. Hiermee ben je verzekerd van een vaste energieprijs gedurende het contractjaar en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele prijsstijgingen.

Echter, het is belangrijk om te onthouden dat in 2024 het prijsplafond niet meer geldt en je dus weer overgeleverd bent aan de tarieven die je energiebedrijf in rekening brengt. Het is dus verstandig om tegen die tijd opnieuw naar je energiecontract te kijken en eventueel over te stappen naar een contract dat beter bij je past.

Opzegboete geldig per 1 juni

Per 1 juni hangt er een prijskaartje aan het vroegtijdig opzeggen van je vaste energiecontract. De zogenaamde opzegboete is namelijk in het leven geroepen. De hoogte van deze opzegboete hangt af van het type contract en tot wanneer die loopt.

De opzegboete is een manier voor energiebedrijven om klanten te behouden en te voorkomen dat ze voortijdig hun contract opzeggen. Het is verstandig om de algemene voorwaarden van het energiecontract goed door te lezen voordat je een contract afsluit, zodat je op de hoogte bent van eventuele opzegboetes.

Wil jij je energiecontract voortijdig opzeggen, hou dan rekening met een eventuele opzegboete. Ben jij tevreden met je vaste contract en laat je het ongewijzigd? Dan hoef je hier uiteraard geen zorgen over te maken!

Wil je meer weten over dit en andere onderwerpen op het gebied van het verduurzamen van je woning? Kom eens langs in ons  adviescentrum of maak een afspraak voor een  gratis energiescan bij jou thuis!
« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!