Een duurzame koningsdag

Nederland staat vandaag weer in het teken van gezelligheid en feesten maar duurzaamheid wordt ook steeds belangrijker. Vier koningsdag dit jaar op een duurzame manier. In dit artikel lees je enkele handige tips om dit zo goed mogelijk te doen.

1. Vrijmarkten: Op een dag als koningsdag zijn er door heel het land verschillende vrijmarkten te vinden, ook in Oosterhout. Ga er eens langs om te kijken of je iets leuks kan scoren. Zo geef je de spullen een nieuw leven en ben je duurzaam bezig! Wil je liever zelf je spullen verkopen? Overweeg dan om je volgend jaar zelf in te schrijven.

2. ECO-vriendelijke versieringen: elk jaar worden de straten versierd in het oranje. Koop jij ook elk jaar weer nieuwe spullen hiervoor? Overweeg dan om ECO-vriendelijke versieringen te kopen. Dit is beter voor het milieu en voor je portemonnee, je kunt ze namelijk meerdere keren gebruiken.

3. Plastic vrije picknicks: ga jij ook picknicken vandaag? Overweeg dan om herbruikbaar servies mee te nemen. Vergeet ook niet om je afval te scheiden en niks achter te laten op de plek waar je aan het picknicken bent. Op deze manier dragen we bij aan een schone natuur.

4. Duurzaam vervoer: ga je koningsdag vieren in een andere stad of plek? Overweeg dan om op een duurzame manier te reizen. Ga bijvoorbeeld met de fiets, lopend of pak het openbaar vervoer. Zo help je de CO2 uitstoot te verminderen.

5. Lokale lekkernijen: Een geweldige manier om je Koningsdag duurzamer te maken, is door te genieten van lokale lekkernijen. Kies ervoor om eten te kopen bij winkels die lokaal produceren. Niet alleen ondersteun je daarmee lokale ondernemers en boeren, maar je vermindert ook de ecologische voetafdruk die ontstaat door het transporteren van voedsel over lange afstanden.

6. Zet de verwarming lager: ben je heel de dag het huis uit om koningsdag te vieren? Zet dan je verwarming lager of helemaal uit. Zo bespaar je energie en verminder je de CO2-uitstoot.

We wensen je een fijne duurzame koningsdag. Wil je meer weten over duurzaamheid? Bekijk dan de nieuwspagina op onze website of vraag een gratis energiescan aan.
« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!