Écht duurzaam isoleren? Kies dan voor biobased isolatie.

Misschien heb je al wel eens van de term gehoord... biobased isolatie. Deze manier van isoleren is helemaal van nu, en wellicht ook iets voor jou! In dit artikel praten we je bij over deze duurzame manier van isoleren.

wat is het?

Biobased isoleren is het isoleren van gebouwen met behulp van natuurlijke materialen zoals houtvezels, vlas, hennep of schapenwol. Dit is een duurzamere en milieuvriendelijkere optie dan traditionele isolatiematerialen zoals glasvezel en steenwol. Het concept van biobased isolatie is niet nieuw, aangezien natuurlijke materialen zoals stro, hennep en schapenwol al eeuwenlang werden gebruikt voor isolatie. Maar met de toenemende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke bouwmaterialen is biobased isolatie echter weer populair geworden.

Vele voordelen

Biobased isolatie heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele isolatiematerialen. Het is duurzaam, omdat het is gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare bronnen. Het biedt ook een betere isolatiewaarde, wat kan leiden tot lagere energiekosten. Biobased isolatie is bovendien vaak brandveiliger en heeft een lagere milieubelasting dan traditionele isolatiematerialen.

Als je op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke manier om uw huis te isoleren, dan is biobased isolatiemateriaal zeker een goede optie om te overwegen. 

Wil jij informatie inwinnen over welke manier van isoleren het beste past bij jou situatie? Kom dan eens langs in ons  adviescentrum of plan een energiescan in bij jou thuis in via onze  website.
« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!