Ben jij Oosterhouts' 1e jonge duurzaamheidsheld?

De Groene Eik Trofee

We zijn verheugd om met jullie te delen dat we bij Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) ons tiende jubileum vieren! In dit bijzondere jaar kondigen we een reeks initiatieven aan om deze mijlpaal te markeren. Eén van de meest opwindende onthullingen is ons plan om de jongere generatie die zich actief inzet voor duurzaamheid in het zonnetje te zetten. Het hoogtepunt van ons jubileumjaar is de introductie van de De Groene Eik Trofee, een prijs die jonge inwoners beloont die een actieve rol spelen in het vormgeven van een duurzame toekomst voor Oosterhout. We zijn verheugd te melden dat we deze trofee voor het eerst zullen uitreiken.

Bij ONE hebben we ons de afgelopen tien jaar ingezet om huiseigenaren gratis en onafhankelijk te adviseren en ondersteunen bij het verduurzamen van hun woningen. Samen hebben we indrukwekkende stappen gezet in de richting van een groenere toekomst voor Oosterhout. Nu is het moment om terug te kijken op onze successen en vooruit te kijken naar een nog duurzamere toekomst.

Criteria voor De Groene Eik Trofee

De De Groene Eik Trofee is een uiting van onze waardering voor jonge duurzaamheidsdenkers die:

1. Een Levenswijze Vol Duurzaamheid Omarmen: Deze prijs erkent individuen of groepen die verder gaan dan alleen maar afval scheiden. Ze passen duurzame praktijken structureel toe in hun dagelijkse leven, van het omarmen van zonne-energie tot actieve betrokkenheid bij milieuprojecten. Deze jonge duurzaamheidspioniers zijn de drijvende kracht achter positieve verandering.

2. Onder De Leeftijd van 25 Jaar Zijn: Om de jonge generatie als de motor van de toekomst in de schijnwerpers te zetten, is deze prijs exclusief bedoeld voor jongeren onder de 25 jaar.

Een deskundige jury, bestaande uit Rob van Buitenen, voorzitter van Oosterhout Nieuwe Energie, Gabrielle Klooster van Theek5, en Miranda van Bragt van het Mgr. Frencken College, zal de aanmeldingen beoordelen en de meest inspirerende en toegewijde jongeren selecteren die de De Groene Eik Trofee verdienen.

Prijs

De winnaar(s) van De Groene Eik Trofee zullen een geldbedrag van € 1000,00 ontvangen. Dit persoonlijke budget kan worden gebruikt voor persoonlijke verrijking binnen het thema duurzaamheid, het opzetten van initiatieven/activiteiten om deze ervaring te delen, het stimuleren van meer bewustwording onder jongeren, of het promoten van duurzaamheid op andere creatieve manieren.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de Duurzaamheidsweek, die gehouden wordt van 7 tot 14 oktober. Dit evenement biedt de perfecte gelegenheid om de winnaar te eren voor zijn, haar of hun toewijding aan duurzaamheid in Oosterhout.

Ons jubileumjaar is een moment van reflectie op de vooruitgang die we hebben geboekt en een blik op de toekomst van duurzaamheid in onze gemeenschap. Met de introductie van de De Groene Eik Trofee willen we benadrukken hoe belangrijk de betrokkenheid van de jongere generatie is bij het creëren van een duurzame toekomst voor ons allemaal.

Als jijzelf, of iemand die je kent, aan deze criteria voldoet en een duurzaam verschil maakt in onze gemeente, aarzel dan niet om je aan te melden voor de De Groene Eik Trofee. Inschrijvingen, vergezeld van een korte en duidelijke onderbouwing, kunnen tot en met 29 september worden gemaild naar info@oosterhoutnieuweenergie.nl.

Laten we samen het jubileum van ONE vieren en jonge duurzame pioniers aanmoedigen om onze stad te blijven inspireren op weg naar een groene en duurzame toekomst.
« Vorige | Terug | Volgende »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!