Nieuws

Het ONE duurzaam wonen stappenplan

In 2050 moeten alle wijken in Nederland aardgasvrij zijn, staat in het Klimaatakkoord. Hoewel het nog even duurt, is het verstandig om op tijd te beginnen. Het kan lastig zijn om te weten waar te beginnen, dus we hebben een eenvoudig stappenplan opgesteld om je op weg te helpen.

Onze coaches zijn nu nog wijzer

Woensdagavond 24 mei kwamen 10 coaches in het adviescentrum bij elkaar voor een presentatie over hoe je je woning aardgasvrij maakt. Dat is belangrijk, want de overheid streeft ernaar dat in 2050 door geen enkel huishouden nog aardgas gebruikt wordt.

Écht duurzaam isoleren? Kies dan voor biobased isolatie.

Misschien heb je al wel eens van de term gehoord... biobased isolatie. Deze manier van isoleren is helemaal van nu, en wellicht ook iets voor jou! In dit artikel praten we je bij over deze duurzame manier van isoleren.

is jouw stroom echt groen?

Groene stroom, een veelgebruikte term, maar wat betekent het nou eigenlijk precies? En belangrijker nog… Hoe zorg je ervoor dat jouw stroom groen is?

Dat zetten we in dit artikel uiteen.

Een dynamisch energiecontract; wat houdt het in?

Een dynamisch energiecontract is een contract waarbij je geen vaste prijsafspraken maakt, maar een energiecontract waarbij je zelf inzicht hebt in de tarieven voor stroom per uur. Afhankelijk van vraag en aanbod worden de tarieven aangepast en kun jij op basis daarvan jouw stroomverbruik inrichten.

Dit geeft een aantal mooie voordelen, maar ook nadelen. In dit artikel zetten we dit voor je op een rij. 

Welke soorten energiecontracten zijn er?

De stijgende energieprijzen en energiecontracten zijn een veel besproken onderwerp geweest de afgelopen tijd. Dankzij het instellen van het prijsplafond zijn consumenten dit jaar beschermd tegen extreme stijgingen van de energieprijzen, maar een vast contract afnemen was de afgelopen tijd niet mogelijk. Deze hele maand staat bij ONE in het teken van energiecontracten; de verschillende vormen, hun voor- en nadelen en mogelijkheden. We bespreken het allemaal. Te beginnen met de verschillende vormen van energiecontracten.

Lees het volledige artikel.

 

Waarom een warmtepomp nog steeds een duurzame keuze is

Onlangs kwam in het nieuws dat de warmtepomp niet zo duurzaam zou zijn als eerder werd aangenomen.Dit bericht zou je als consument die een warmtepomp overweegt misschien kunnen doen afschrikken. Om te begrijpen waar de conclusie op gebaseerd is, is het belangrijk om twee zaken te onderscheiden. Lees ons artikel voor meer informatie. 

Adviescentrum Oosterhout Nieuwe Energie

Adviescentrum extra open op afspraak

Bezoek vanaf nu ook op dinsdag- en donderdagmiddag ons adviescentrum op afspraak. 

Geen btw meer op zonnepanelen

Geen btw meer op zonnepanelen

Sinds 1 januari dit jaar geldt het zogeheten btw-nultarief voor zonnepanelen. Tot en met vorig jaar betaalden particulieren 21 procent btw over hun zonnepanelen, die zij vervolgens terug konden vragen bij de belastingdienst. Vanaf dit jaar betaal je geen BTW meer voor zonnepanelen, dat scheelt een administratieve handeling!

10 duurzame wintertips van ONE

De 10 duurzame wintertips van ONE

Wil jij graag duurzamer en ‘voordeliger’ deze winter doorkomen? Wij geven je 10 tips die je daarbij helpen. Met onze 10 duurzame wintertips kun je zorgen dat je nóg een beetje extra bespaart op je energieverbruik.

« Vorige pagina Artikel 21-30 van de 49 Volgende pagina »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!