Nieuws

Écht duurzaam isoleren? Kies dan voor biobased isolatie.

Misschien heb je al wel eens van de term gehoord... biobased isolatie. Deze manier van isoleren is helemaal van nu, en wellicht ook iets voor jou! In dit artikel praten we je bij over deze duurzame manier van isoleren.

The Green House gaat weer op pad! 01-05-2023

The Green House gaat weer op pad. Op 2 juni kun je 'm spotten bij activiteitencentrum Slotjes. Kom langs voor gratis, onafhankelijk en écht Oosterhouts energieadvies.

Een vast energiecontract is weer mogelijk!

Als gevolg van de dalende energieprijzen durven steeds meer energieleveranciers het aan om een vast contract voor energie aan te bieden. Hou er wel rekening mee dat er vanaf 1 juni een prijskaartje hangt aan het vroegtijdig opzeggen van je vaste energiecontract. De zogenaamde opzegboete is namelijk in het leven geroepen. Hoe dat zit, lees je in dit artikel!

is jouw stroom echt groen?

Groene stroom, een veelgebruikte term, maar wat betekent het nou eigenlijk precies? En belangrijker nog… Hoe zorg je ervoor dat jouw stroom groen is?

Dat zetten we in dit artikel uiteen.

Een dynamisch energiecontract; wat houdt het in?

Een dynamisch energiecontract is een contract waarbij je geen vaste prijsafspraken maakt, maar een energiecontract waarbij je zelf inzicht hebt in de tarieven voor stroom per uur. Afhankelijk van vraag en aanbod worden de tarieven aangepast en kun jij op basis daarvan jouw stroomverbruik inrichten.

Dit geeft een aantal mooie voordelen, maar ook nadelen. In dit artikel zetten we dit voor je op een rij. 

Welke soorten energiecontracten zijn er?

De stijgende energieprijzen en energiecontracten zijn een veel besproken onderwerp geweest de afgelopen tijd. Dankzij het instellen van het prijsplafond zijn consumenten dit jaar beschermd tegen extreme stijgingen van de energieprijzen, maar een vast contract afnemen was de afgelopen tijd niet mogelijk. Deze hele maand staat bij ONE in het teken van energiecontracten; de verschillende vormen, hun voor- en nadelen en mogelijkheden. We bespreken het allemaal. Te beginnen met de verschillende vormen van energiecontracten.

Lees het volledige artikel.

 

Waarom een warmtepomp nog steeds een duurzame keuze is

Onlangs kwam in het nieuws dat de warmtepomp niet zo duurzaam zou zijn als eerder werd aangenomen.Dit bericht zou je als consument die een warmtepomp overweegt misschien kunnen doen afschrikken. Om te begrijpen waar de conclusie op gebaseerd is, is het belangrijk om twee zaken te onderscheiden. Lees ons artikel voor meer informatie. 

Adviescentrum Oosterhout Nieuwe Energie

Adviescentrum extra open op afspraak

Bezoek vanaf nu ook op dinsdag- en donderdagmiddag ons adviescentrum op afspraak. 

Geen btw meer op zonnepanelen

Geen btw meer op zonnepanelen

Sinds 1 januari dit jaar geldt het zogeheten btw-nultarief voor zonnepanelen. Tot en met vorig jaar betaalden particulieren 21 procent btw over hun zonnepanelen, die zij vervolgens terug konden vragen bij de belastingdienst. Vanaf dit jaar betaal je geen BTW meer voor zonnepanelen, dat scheelt een administratieve handeling!

Zonnepanelen nog interessant als salderingsregeling vervalt?

De overheid presenteerde onlangs een plan om de salderingsregeling voor zonnepanelen vanaf 2025 af te bouwen.

Op dit moment kun je zonnestroom die je zelf niet verbruikt terugleveren aan het elektriciteitsnet. Daarvoor krijg je hetzelfde tarief terug als je betaalt voor de stroom die je afneemt. Dit is de salderingsregeling en deze wil de overheid vanaf 2025 dus gaan afbouwen. Blijft het dan nog interessant om te investeren in zonnepanelen?

« Vorige pagina Artikel 21-30 van de 56 Volgende pagina »
 

Deze website gebruikt cookies

Dit doen wij voor statistische doeleinden, en om uw ervaring op deze website te verbeteren.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze cookie uitleg pagina bekijken!