Prijsplafond voor gas en energie vastgesteld

Op 1 januari 2023 gaat het prijsplafond in. Een prijsplafond houdt in dat er vaste prijzen gelden tot een bepaald gebruik. Voor gas is dat maximaal 1200 kuub (m3) per jaar en voor elektriciteit 2900 kilowattuur (kWh) per jaar. 

De overheid heeft een maximale prijs vastgesteld;
1,45 euro per m3 gas en 0,40 euro per kWh. Dat scheelt minder dan de helft met de huidige prijzen. Toch is het bedrag verdrievoudigd ten opzichte van de tarieven van vorig jaar. Een huishouden met een gemiddeld gas en energie verbruik, betaald dus vanaf januari zo’n 241 euro per maand.  
 
Voor je verbruik boven het ingestelde plafond betaal je het hoge markttarief. Het is dus verstandig om daar waar je kunt te verduurzamen om de kosten zoveel mogelijk te drukken. 
 
Om consumenten in de periode tot 1 januari tegemoet te komen stelt de overheid een energiekorting in. Vanaf 1 november tot de ingang van het prijsplafond geld er namelijk een vaste korting van 190 euro per huishouden op de energiekosten. Dit om de komende maanden te overbruggen. 

Ben je benieuwd hoe jij jouw huis kunt verduurzamen en kunt besparen op gas en energieverbruik? Neem contact met ons op voor een gratis energiescan bij jou thuis. 
« Vorige | Terug | Volgende »