Wist u dat?

Oosterhouters steeds duurzamer zijn

Dat veel Oosterhouters bezig zijn met duurzaamheidsvraagstukken blijkt niet alleen uit de drukbezochte Groen is Doen Beurs die ONE elk jaar organiseert maar ook uit het feit dat de energiecoaches van ONE het steeds drukker krijgen. Lees er meer over in dit nieuwsbericht.

Voorbeeldberekening

Wist u dat u door de plaatsing van 12 zonnepanelen van 327 Wattpiek per jaar zo'n 4.000 kWh (*) aan stroom kunt produceren en dat u daarmee zo'n € 810,-- per jaar aan stroomkosten kunt besparen? 

 

Tarief (Eurocent incl. Btw)

Stroomprijs (**)

5,55

Elektriciteit (incl. Opslag Duurzame Energie)

14,69

 

20,24

Opbrengst per jaar: 4.000 x 20,24 eurocent = € 809,60.

Voorgenoemde installatie van 12 zonnepanelen kostte (na teruggaaf van de BTW) € 6.500,-- en daarmee komt de terugverdientijd op 8 jaar.

(*) Liggen de panelen in Oost-West richting dan dient met een opbrengstcoëfficient van 0,85 rekening gehouden te worden; de opbrengst per jaar is dan € 688,--.

(**) De stroomprijs van 5,55 eurocent is gebaseerd op een eenjarig contract van Energie Direct.

 

Meer weten over deze berekening? Onze vrijwilligers van het Duurzaam Info Punt nemen graag de voorbeeldbereking met u door; zij beantwoorden dan meteen alle vragen die u mocht hebben over plaatsing van zonnepanelen op uw woning.

Duurzaamheidslening Gemeente Oosterhout

Wist u dat u mogelijk is om met behulp van de Duurzaamheidslening van Gemeente Oosterhout in uw huis energiebesparende maatregelen te financieren?

Meer weten over deze subsidieregeling? U vindt de voorwaarden in Duurzaamheidslening Gemeente Oosterhout.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

Wist u dat u, als u minimaal twee energiebesparende maatregelen hebt genomen, subsidie kunt aanvragen in het kader van de 'Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)' regeling? 

Meer weten over deze subsidieregeling? Kijk op Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).