Ervaringen

Fred V. Uit Oosterhout: Energieneutraal bouwen/wonen05-07-2019

NIBE Warmtepomp

Begin 2016 vatten wij het plan op om een levensloopbestendige bungalow te gaan realiseren. In het plan "De Contreie" was voor ons een geschikt kavel beschikbaar, niet te groot en een bebouwing tot 60% van de kavel oppervlakte. 
Onze woning heeft een bebouwd oppervlak van 152m² en een inhoud van 475 m³.

Ontwerp 

De woning is naar eigen ontwerp gebouwd en bij het oriënteren op de energievoorziening werd ons al snel duidelijk dat, met de moderne isolatiewaarden, het moeilijker zou worden om de woning in de zomer koel te houden en in de winter comfortabel en energiezuinig te verwarmen. Het ontwerp is uit gegaan van zo min mogelijk raamoppervlak op het zuiden, de op het zuiden aanwezige glas pui wordt voor de zon afgeschermd middels een luifel . Dit alles onder het motto ”Warmte die in de zomer niet binnen komt, hoeft er ook niet uit”.

Gasloze woning

Uit milieuoverwegingen wilden wij energieneutraal ,zonder een gasaansluiting, bouwen. Al snel kwamen we uit op een warmtepomp van het merk NIBE met daarnaast een warmte-terug-win [WTW] installatie.
NIBE heeft veel ervaring in Scandinavische landen en heeft zelfs een verkoopkantoor in Oosterhout. Bij een bezoek aan NIBE was de conclusie al snel getrokken dat een combinatie van warmtepomp met een boiler van 180 ltr en passieve koeling, voor ons de juiste zou zijn.
Het werd een NIBE type F1255-6PC; dit is een modulerende combi warmtepomp met de omvang van een hoge koelkast en een vermogen tussen de 1,5 en 6,0 kW. Dit alles impliceerde wel het boren van een bron, 165 m diep en een capaciteit van 4,7 kW.

Op basis van het energieverbruik in onze vorige woning hebben we een grove berekening gemaakt van het te verwachten verbruik aan elektriciteit in de nieuwe woning. Gebaseerd op die berekening heeft Pebble Green Systems 20 panelen van 300 WP geÏnstalleerd; de panelen  zijn op het platte dak geïnstalleerd in een oost/west opstelling.

Investering & rendement

De gehele installatie vergde een investering van ca. € 25.000,--. Na teruggaaf van de BTW op de zonnepanelen en de subsidie op de warmtepomp bleef een netto investering van ca. € 20.000,-- over.
Sinds 2017 betalen wij geen voorschot meer op de energierekening en ontvangen per jaar tussen de € 50 en € 100 terug voor teruggeleverde elektriciteit. 

Comfort

De verwarmingsinstallatie zorgt in de winter voor een behaaglijke binnenklimaat, daarnaast is koelen via de vloer in de zomer een heel prettige bijkomstigheid. In de hete zomer van 2018 was onze binnentemperatuur overwegend 23 °C , dat dit onze nachtrust zeer ten goede kwam mag duidelijk zijn.

Cees L. Uit Oosterhout: Uitgevoerde werkzaamheden17-05-2019

In oktober 2018 heb ik een energieambassadeur op bezoek gehad.

Het bezoek werd opgevolgd met een uitgebreid Energiescanrapport, naar aanleiding van dat rapport heb ik de volgende duurzame verbeteringen in mijn woning aangebracht:

Periode Werkzaamheden
November 2018 14 zonnepanelen geplaatst op de garage
December 2018 Nieuwe ramen en deuren met H++ glas geplaatst
Januari 2019 Vloer- en bodemisolatie aangebracht onder de woning
Januari 2019 Warmtepomp geplaatst

 

 

Ronald en Els van N. uit Oosterhout: De stappen die wij gaan ondernemen16-03-2019

Hierbij even een update van de stappen die we gaan ondernemen:

  • aanschaf en installatie van zonnepanelen
  • verbeterde verwarming werkkamer

100% LED-verlichting en pompschakelaar op de vloerverwarming zijn op jullie advies reeds uitgevoerd.
Op een later moment dit jaar zullen we onze zolder/werkkamer nog voorzien van een betere isolatie middels PIR-platen.

We willen ONE bedanken voor alle goede adviezen die ons zeker geholpen hebben om tot deze besluiten te komen.

Wim van D. uit Oosterhout: Zonnepanelen zijn geplaatst!16-03-2019

Inmiddels heb ik, samen met mijn buurman, zonnepanelen op mijn dak. Na wat "strubbelingen" over de plaats waar ze konden komen, zijn we nu zeer tevreden.
Mede dankzij de belangeloze bijdrage van ONE hebben wij deze klimaat- en portemonnee-vriendelijke keuze kunnen maken.

Patrick en Els S. uit Oosterhout: Heel goed op het spoor gezet van mogelijke verbeteringen08-03-2019

Hartelijk dank voor deze rapportage. Wij zijn zeer tevreden over het bezoek van de heer Smeenk van ONE. Hij heeft ons heel goed op het spoor gezet van mogelijke verbeteringen inzake het energieverbruik in onze woning.

Wij hebben het plan om zeer binnenkort de cv-ketel te vervangen. We gaan het dak aan de binnenkant te isoleren. We gaan radiatorfolie aanbrengen en enkele ruiten vervangen door HR++ glas. Ook gaan we een radiator vervangen. En we gaan zonnepanelen aanschaffen.

Wat we niet gaan doen is onze spouwmuurisolatie verder verbeteren (Dhr Smeenk stelde voor dit met het witte schuim van de firma Takkenkamp te doen). Dat heeft de volgende reden: de luchtkwaliteit in huis. Wij willen gebruik maken van zoveel mogelijk natuurlijke producten om de kans op allergische reacties zoveel mogelijk uit te sluiten.

Paul en Ineke M. uit Oosterhout: We zijn enorm tevreden20-02-2019

Reuze bedankt voor de toezending van het rapport Energieadvies.
We zullen zo spoedig mogelijk de geadviseerde en benodigde maatregelen treffen. Wij willen u nog laten weten dat we enorm tevreden zijn over de gehele gang van zaken zoals die door ONE c.q. de heer Verhoeven is uitgevoerd. De adviezen vinden we heel deskundig, waardevol en betrouwbaar.
Mooi dat uw organisatie in het leven is geroepen en we zullen deze zeker aanbevelen bij onze bekenden!

Geert en Lisa P. uit Oosterhout: Mijn ouders hebben zich ook aangemeld voor een energie-advies10-02-2019

Dank voor het rapport, die kwam al snel en alles is erg duidelijk genoteerd.
Daarnaast en compliment voor Cees van jullie organisatie, de info en uitleg was erg duidelijk en transparant. Naar aanleiding van dit rapport hebben wij komende woensdag een afspraak met een bedrijf betreffende spouwmuurisolatie (via jullie organisatie). En een week erop, een afspraak met iemand betreffende zonnepanelen, ook via jullie organisatie.

Ons enthousiasme heeft ertoe geleid dat mijn ouders zich inmiddels ook bij ONE hebben aangemeld voor een energie-advies.

Dhr. Frank L. uit Oosterhout: Professionele, snelle en betrouwbare aanpak12-12-2018

Allereerst wil ik jullie complimenteren met jullie professionele, snelle en betrouwbare aanpak.

Ik heb na aanmelding via de website binnen een week een deskundig rapport van Geert binnen over mijn energiesituatie. En er is nu ook een afspraak gemaakt met een eventuele leverancier van zonnepanelen...

Ik ben daar heel gelukkig mee, omdat ik natuurlijk al lang loop te peinzen over hoe mijn energieverbruik het best verlaagd kan worden. Professioneel en onafhankelijk advies van jullie is daarbij zeer waardevol.

Daar kan een installateur van airconditioners nog wel bij. Ik heb zelf al rond lopen kijken, maar ik neem jullie advies op dit punt graag aan.

Anoniem uit Oosterhout: Steentje bijdragen aan het milieu13-06-2018

Op de contactpagina op de website van ONE werd het volgende berichtje achtergelaten

“Hierbij wil ik al mijn respect laten horen dat jullie zo'n goed doel dienen om de wereld een handje te helpen door bewustheid en hulp te bieden aan de Oosterhouters rondom energie.

Graag zou ik jullie hulp ook inschakelen. Wij hebben net ons eerste koophuis gekocht en wat ons betreft willen we het in één keer goed doen. Dus wat ons betreft kunnen er panelen op het dak en eventueel een warmtepomp. Wij zouden heel graag jullie onafhankelijke advies hierin willen om ook een steentje te kunnen bijdragen aan het milieu. Het zou fijn zijn om van het gas af te kunnen." (Emailadres is bekend bij ONE)”

Coen en Ria T. uit Oosterhout: Mooie manier om iets voor het milieu te doen09-05-2018

Dhr. Coen en Ria T. uit Oosterhout waren er snel bij: sinds november 2014 liggen er 13 zonnepanelen op hun dak.

Over hun ervaringen schreven zij het volgende: "Bij de eerste eindafrekening van hun energiekosten kregen ze daardoor € 775,- terug. Ik ben nog altijd dik tevreden met mijn zonnepanelen. “We dachten al over zonnepanelen na toen de aanbieding van ONE voorbij kwam. Die was best aantrekkelijk. We vonden het een mooie manier om ook iets voor het milieu te doen. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. In een halve dag was alles geïnstalleerd. Ons was een opbrengst van 3.043 kWh per jaar beloofd; in de praktijk kwam die in het eerste jaar nog tien procent hoger uit. Met vriendelijke groet, Coen”

Dhr. Geert S. uit Oosterhout: Ik ben erg tevreden over mijn ONE zonnepaneleninstallatie21-04-2018

Dhr. Geert S. uit Oosterhout schreef ons het volgende:

"Ik heb zonnepanelen laten installeren via ONE. Mijn systeem draait nu ruim een week en ik ben verrast over de opbrengst. Ik ben er erg tevreden over. De optimizers werken goed en de monitoring is prima! Ik vertel het verder!”

Dhr. Jack N. uit Oosterhout: aangenaam verrast over opbrengst zonnepanelen10-04-2018

Drh. Jack N. uit Oosterhout heeft in maart 2015 12 zonnepanelen laten installeren via het collectief van ONE, hij berichtte ons daarover het volgende:

"De 12 panelen zijn gelegd op een garagebox in de Oost-West richting. Zo profiteren wij optimaal van de zon vanaf het moment dat deze opkomt tot deze in de avond weer ondergaat.

Na exact 1 jaar hebben deze 12 panelen een opbrengst gehad van 2.502 kWh. Dit was echt ruim boven onze verwachting en wij zijn daardoor erg enthousiast over de opbrengst en de besparing die deze zonnepaneelinstallatie oplevert in ons jaarlijks energieverbruik."

Dhr. Ivo N. uit Oosterhout: Uitstekende prestatie geleverd door ONE02-04-2018

Dhr. Ivo N. uit Oosterhout heeft zonnepanelen laten installeren via ONE, dit tot volle tevredenheid gezien de reactie die hij aan ONE stuurde: “Hierbij wil ik u graag laten weten dat PGS afgelopen dinsdag een uitstekende prestatie heeft geleverd met het installeren van 16 zonnepanelen, 8 stuks op het woonhuis en 8 op het platdak. Ga zo door!”

 

Ervaring 1-13 van de 13