Ervaringen

Adriaan S. uit Oosterhout: Energielabel omgezet van F naar A23-01-2021

Energielabel woning

Beste Energiecoach,

Ik wilde je nog laten weten dat we nog net in 2020 bericht hebben gekregen dat ons energielabel F is omgezet naar categorie A, vooral dankzij jouw ondersteuning!

Natuurlijk zijn we nog niet klaar [met de verduurzaming van onze woning], we zijn nu bezig met het vervangen van de lampen die nog niet energiezuinig zijn. Daarna gaan we beginnen met de ramen.

Nogmaals veel dank voor jouw hulp.

Hartelijke groet,
Adriaan

Frank en Karin D. uit Oosterhout: Bedankt voor deze tip13-01-2021

Bedrijf A echt een fijn bedrijf. Bedankt voor deze tip.

Ze hebben echt de tijd genomen om alles goed uit te leggen en hebben hun agenda's aangepast aan die van ons.
Het andere aanbevolen bedrijf B heeft helaas geen offerte gemaakt. Zij hadden een lange wachttijden en wilden op werkdagen uiterlijk om 15.30 uur langkomen, dat is voor ons niet mogelijk. Daarom is dit bedrijf afgevallen.

Door prijzen, deskundigheid, maar ook een groot deel klantvriendelijkheid hebben we gekozen bedrijf A. 

In het nieuwe jaar worden er 30 zonnepanelen gelegd (24 op de zuid-oost kant van de loods) en 12 op het westen (stroom opwekken als we het gebruiken)) en wordt een warmtepomp en een nieuwe warmwaterboiler geïnstalleerd.

De isolatie van de woning komt steeds dichterbij. Nog even en we wonen een stuk duurzamer.

Groetjes,
Frank en Karin D.

Pascal C. en Renee van de L. uit Oosterhout: Uitstekend en uitgebreid advies18-11-2020

We hebben vanmorgen uitstekend en uitgebreid advies gekregen van Energiecoach Cees. Daarom willen we graag lid worden en jullie steunen.

Met vriendelijke groet,
Pascal C. en Renee van de L.

Geert S. uit Oosterhout: Uitstekende ervaring met Pebble Green Systems15-11-2020

Ik heb op 5 oktober een PV systeem met 14 Zonnepanelen laten plaatsen. Ik ben ongelooflijk tevreden over het hele proces, zodanig dat ik dat even wil melden. Ook omdat ik nu begrijp waarom Pebble Green Systems (PGS) al zolang met Oosterhout Nieuwe Energie samenwerkt.

Ik was al tevreden met de offerte aanvraag.

Dhr. Kevin Kayen van PGS kwam na mijn aanvraag ter plekke kijken. Hij heeft goed geluisterd en precies dat aangeboden wat ik graag wilde. Redelijke kwaliteit met een zo groot mogelijke opbrengst: 14 Trinar panelen van 340 WP met een Solax 3 fasen omvormer.

De installatie verliep vlot. Steigermateriaal voor 2 huizen hadden ze bij zich en ondanks matige weer lag alles in ruim een halve dag erop. Ik vond dat ze het veilig deden met onderling overleg. Bedrading netjes weggewerkt. Meterkast had ik zelf aangesloten, maar PGS deed inbedrijfstelling en de App installeren. Verliep ook soepel. Mensen waren zeer beleefd en terughoudend op 1,5 meter.

Inmiddels draait het systeem ruim een maand en heb ik inmiddels 185 kwh opgewekt! Ik sta versteld van de hoge opbrengst bij zeer matig weer.

Ik ben blij met alles en kan dit bedrijf alleen maar van harte aanbevelen!

Corrie en Rob B. uit Oosterhout: Bedankt voor de adviezen25-09-2020

Beste François,

Ik wil jou en het team van Oosterhout ONE bedanken voor de adviezen voor zonnepanelen, spouwmuur-isolatie en bodem-isolatie via Gijs Lijten uit Made.

Mvg,

Corrie en Rob B.

Jenny S. uit Oosterhout: Resultaat zoektocht zonnepanelen11-07-2020

Ik wilde nog even de afloop van onze zoektocht naar zonnepanelen laten weten.

We hebben uiteindelijk voor bedrijf X gekozen, omdat het vertrouwen in bedrijf Y weg was en ze erg opdringerig waren; zij probeerde eerst een veel te hoge prijs te rekenen voor een minder goede oplossing. Pas toen ik daarop protesteerde kon de prijs aanzienlijk omlaag.

Bedrijf X heeft direct een acceptabele offerte geleverd en daarna niet meer aangedrongen.

We hebben uiteraard Sunpower gekozen, 14 x P3-325 en een Solar Edge SE 5K omvormer, waarmee we kunnen uitbreiden tot 18 panelen.
Op 8 juni zijn ze gemonteerd, dus we hebben nu een maandje opbrengst gehad, 563kWh tot nu toe. Best goed, maar dat zal minder worden als de dagen korter worden.
Onze dank gaat uit naar ONE voor alle hulp die wij tijdens dit traject ontvingen.

Gerrit J. uit Oosterhout: Het hoeft niet heel zonnig en warm te zijn voor goede opbrengst zonnepanelen08-07-2020

Ik heb zojuist een foto gemaakt van mijn eigen PV systeem om jullie te laten zien dat het zeker niet altijd heel warm en zonnig hoeft te zijn om toch een mooie opbrengst te hebben met je zonnepanelen. Mijn systeem heeft 28 dunne film panelen van 170Wp dus totaal 4760Wp.

Vandaag om 11.55 uur had mijn systeem een opbrengst van 5098watt en dat is zelfs hoger dan het totale WP vermogen. 

Ik wilde het jullie gewoon even laten zien dat goede zonnepanelen en een goede omvormer wel degelijk een hogere opbrengst geven.

Cees C. uit Oosterhout: Energiecoach op afstand08-07-2020

Een medesporter op de sportschool vertelde enthousiast over de ‘vergroening’ van zijn huis. Via hem kwam ik dan ook in contact met Oosterhout Nieuwe Energie.

Met het streven mijn energierekening te verlagen in het achterhoofd, heb ik een afspraak gemaakt met een Energiecoach van ONE. Op de lange termijn speelt natuurlijk ook de transitie van gas naar enige andere vorm van energie.

De datum was geprikt. Inmiddels had ik als voorbereiding hierop het Hoomdossier naar eer en geweten zo goed mogelijk ingevuld. Maar toen gooide Corona roet in het eten. De eerste afspraak werd met een week uitgesteld. Vervolgens voor een maand en uiteindelijk is een fysiek bezoek ingeruild voor een telefonische sessie vanwege de voortdurende onzekerheden.

Mijn belangrijkste aandachtspunten vanaf het begin betroffen:

  • de isolatie van vloer, muur en dak
  • glas
  • zonneboiler
  • eventuele vervanging van cv-ketel
  • warmtepomp
  • verlichting etc.

In het telefoongesprek met de Energiecoach zijn al deze onderwerpen aan de orde gekomen. Het ingevulde Hoomdossier met de inmiddels toegevoegde adviezen vormde hierbij de rode draad.

Op basis van het bouwjaar van mijn woning (1994) bleek al snel dat verbetering van de huidige isolatie van vloer, muur en dak niet de meest zinvolle investering zou zijn. Het vervangen van het bestaande dubbelglas voor een hogere isolatievorm zou alleen interessant zijn bij een toekomstige verbouwing. Investeren in een zonneboiler zou op basis van het huidige gebruik nauwelijks renderen. De bestaande cv-ketel is al op leeftijd, functioneert weliswaar nog goed, maar is (preventief) aan vervanging toe. De discussie over een warmtepomp komt voor mij nog iets te vroeg. Ik kijk eerst graag even de kat uit de boom en wil bovendien eerst weten in welke richting de Gemeente Oosterhout beweegt. De vervanging van halogeen naar Ledlampen is een doorlopend proces.

De uitkomsten van dit gesprek waren voor mij niet verrassend. Al mijn aandachtspunten zijn aan de orde gekomen en de adviezen zouden bij een fysiek bezoek niet anders zijn geweest. Een persoonlijk contact zou leuk zijn geweest, maar in deze coronatijden niet haalbaar. Ik ben in elk geval tevreden en kan voorlopig vooruit.

Een telefonisch consult is zeker voor de modernere huizen een goed alternatief voor een huisbezoek.

Frank W. uit Oosterhout: Uitstekende ervaring met aanbevolen leverancier20-03-2020

Na bezoek van één van de Energiecoaches van ONE waarin wij uitstekend waren voorgelicht hebben wij besloten zonnepanelen te laten installeren door Pebble Green Systems, één van de leveranciers waar de Energiecoach van ONE goede ervaringen mee heeft.

Op een maandagmiddag hadden wij een afspraak met een vertegenwoordiger van Pebble Green Systems. We kregen duidelijke uitleg over zonnepanelen, optimizers, omvormers en konstruktie/montagesystemen om op een serredak te kunnen plaatsen. De volgende ochtend kwam al een monteur op bezoek om naar het serredak te kijken en de routing van de kabels en omvormer te bepalen. Twee weken later is de installatie naar alle tevredenheid uitgevoerd. De Wifi verbinding op laptop en smartphone toegelicht, registratie en garantie afgewikkeld en de terugvordering BTW gaan zij nog verzorgen. Wij zijn super tevreden.

Arjan van W. uit Oosterhout: Waardevol themografisch onderzoek15-02-2020

Warmtebeeldcamera

ONE beschikt sinds enige tijd over een warmtebeeldcamera waarmee infraroodfoto's gemaakt kunnen worden die temperatuurverschillen aan de o.a. buitenkant van de woning inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Een warmtebeeldcamera is daarbij dus behulpzaam bij het opsporen van energieverliezen in de woning.

Energiecoach Geert Smeenk voerde onlangs een warmtebeeldscan uit aan de woning van de heer Arjan van W. uit Oosterhout. Het uitgebreide rapport gaf inzichten in de warmteverliezen en deed aanbevelingen hoe efficienter te verwarmen.

Arjan van W. reageerde enthousiast op het rapport "Hartelijk dank nog voor jullie bezoek en het rapport. Voor ons erg waardevol en bruikbaar. De temperatuur hebben we inmiddels teruggezet naar 21 c en vloertemperatuur komt daarmee op 21.5 – 23.5 c. De factuur zal ik zodadelijk voldoen."

Heeft u ook interesse in een warmtebeeldscan, vul dan ons contactformulier in. Uiteraard kunt u uw interesse ook kenbaar maken in ons Duurzaam Info Punt (klik hier voor de actuele openingstijden).

 

Jan de W. Uit Oosterhout: Ondanks de donkere dagen toch al meer opbrengst dan verbruik08-12-2019

All black solarpanel

Inmiddels liggen de zonnepanelen op het dak. Ik heb uiteindelijk gekozen voor 15 Duitse Excellent GG panelen; deze hadden de meeste opbrengst, zijn geheel zwart en voor zover ik het kan beoordelen van goede kwaliteit.

Ondanks de donkere winterse dagen zijn er al dagen geweest waar ik meer geproduceerd heb dan verbruikt en dat is leuk om te zien.
Nogmaals dank voor alle adviezen.

Fred V. Uit Oosterhout: Energieneutraal bouwen/wonen05-07-2019

NIBE Warmtepomp

Begin 2016 vatten wij het plan op om een levensloopbestendige bungalow te gaan realiseren. In het plan "De Contreie" was voor ons een geschikt kavel beschikbaar, niet te groot en een bebouwing tot 60% van de kavel oppervlakte. 
Onze woning heeft een bebouwd oppervlak van 152m² en een inhoud van 475 m³.

Ontwerp 

De woning is naar eigen ontwerp gebouwd en bij het oriënteren op de energievoorziening werd ons al snel duidelijk dat, met de moderne isolatiewaarden, het moeilijker zou worden om de woning in de zomer koel te houden en in de winter comfortabel en energiezuinig te verwarmen. Het ontwerp is uit gegaan van zo min mogelijk raamoppervlak op het zuiden, de op het zuiden aanwezige glas pui wordt voor de zon afgeschermd middels een luifel . Dit alles onder het motto ”Warmte die in de zomer niet binnen komt, hoeft er ook niet uit”.

Gasloze woning

Uit milieuoverwegingen wilden wij energieneutraal ,zonder een gasaansluiting, bouwen. Al snel kwamen we uit op een warmtepomp van het merk NIBE met daarnaast een warmte-terug-win [WTW] installatie.
NIBE heeft veel ervaring in Scandinavische landen en heeft zelfs een verkoopkantoor in Oosterhout. Bij een bezoek aan NIBE was de conclusie al snel getrokken dat een combinatie van warmtepomp met een boiler van 180 ltr en passieve koeling, voor ons de juiste zou zijn.
Het werd een NIBE type F1255-6PC; dit is een modulerende combi warmtepomp met de omvang van een hoge koelkast en een vermogen tussen de 1,5 en 6,0 kW. Dit alles impliceerde wel het boren van een bron, 165 m diep en een capaciteit van 4,7 kW.

Op basis van het energieverbruik in onze vorige woning hebben we een grove berekening gemaakt van het te verwachten verbruik aan elektriciteit in de nieuwe woning. Gebaseerd op die berekening heeft Pebble Green Systems 20 panelen van 300 WP geÏnstalleerd; de panelen  zijn op het platte dak geïnstalleerd in een oost/west opstelling.

Investering & rendement

De gehele installatie vergde een investering van ca. € 25.000,--. Na teruggaaf van de BTW op de zonnepanelen en de subsidie op de warmtepomp bleef een netto investering van ca. € 20.000,-- over.
Sinds 2017 betalen wij geen voorschot meer op de energierekening en ontvangen per jaar tussen de € 50 en € 100 terug voor teruggeleverde elektriciteit. 

Comfort

De verwarmingsinstallatie zorgt in de winter voor een behaaglijke binnenklimaat, daarnaast is koelen via de vloer in de zomer een heel prettige bijkomstigheid. In de hete zomer van 2018 was onze binnentemperatuur overwegend 23 °C , dat dit onze nachtrust zeer ten goede kwam mag duidelijk zijn.

Cees L. Uit Oosterhout: Uitgevoerde werkzaamheden17-05-2019

In oktober 2018 heb ik een energiecoach op bezoek gehad.

Het bezoek werd opgevolgd met een uitgebreid Energiescanrapport, naar aanleiding van dat rapport heb ik de volgende duurzame verbeteringen in mijn woning aangebracht:

Periode Werkzaamheden
November 2018 14 zonnepanelen geplaatst op de garage
December 2018 Nieuwe ramen en deuren met H++ glas geplaatst
Januari 2019 Vloer- en bodemisolatie aangebracht onder de woning
Januari 2019 Warmtepomp geplaatst

 

 

Ronald en Els van N. uit Oosterhout: De stappen die wij gaan ondernemen16-03-2019

Hierbij even een update van de stappen die we gaan ondernemen:

  • aanschaf en installatie van zonnepanelen
  • verbeterde verwarming werkkamer

100% LED-verlichting en pompschakelaar op de vloerverwarming zijn op jullie advies reeds uitgevoerd.
Op een later moment dit jaar zullen we onze zolder/werkkamer nog voorzien van een betere isolatie middels PIR-platen.

We willen ONE bedanken voor alle goede adviezen die ons zeker geholpen hebben om tot deze besluiten te komen.

Wim van D. uit Oosterhout: Zonnepanelen zijn geplaatst!16-03-2019

Inmiddels heb ik, samen met mijn buurman, zonnepanelen op mijn dak. Na wat "strubbelingen" over de plaats waar ze konden komen, zijn we nu zeer tevreden.
Mede dankzij de belangeloze bijdrage van ONE hebben wij deze klimaat- en portemonnee-vriendelijke keuze kunnen maken.

Ervaring 1-15 van de 24 Volgende pagina »