Doen

Gewoon samen doen. Daar staan we voor.

Enkele initiatieven van ONE hebben we op een rij gezet.

Doen

Gewoon samen doen. Daar staan we voor. Enkele initiatieven van ONE hebben we op een rij gezet. 

Energiecoach

De energiecoach van ONE begeleidt Oosterhoutse huiseigenaren die zoeken naar de meerwaarde van energieopwekking of energiebesparing voor hun woning. Een energiecoach is een geschoolde vrijwilliger die samen met u de woning onderzoekt en adviseert over duurzame oplossingen en eventuele subsidies. U kiest zelf een (eventuele) leverancier. Vul ons contactformulier  in en wij nemen zo spoedig contact met u op om een afspraak te maken met een energiecoach.

Educatie basischolen

Op zestien Oosterhoutse basisscholen liggen zonnepanelen op de daken dankzij de inspanning van ONE. Enexis sponsorde een educatief pakket inclusief een groot beeldscherm. 

Op dat scherm lezen de kinderen de opgewekte- en verbruikte energie af. Deze gegevens zijn ook zichtbaar op de digitale borden in de klas. Met het lespakket maakt ONE de jonge generatie bewust dat de wereld baat heeft bij verstandig en zuinig gebruik van grondstoffen en energie. Tenslotte gunt iedereen elke nieuwe lichting een zonnige toekomst.

Educatieproject Hanze College

Het Hanze College heeft met een financiële bijdrage van ONE een verrijdbare zonne-installatie aangeschaft, waarmee de leerlingen metingen en experimenten kunnen verrichten. Het Hanze College stelt samen met de Werkgroep Educatie van ONE een bijbehorend lespakket samen. De Oosterhoutse middelbare school is het derde maatschappelijke doel waarin ONE investeert. ONE belegt na elke vijftigste aankoop van een zonne-installatie in een lokaal maatschappelijk doel.

Dag van de Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid is jaarlijks op 10 oktober. Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Samen laten we zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.

Energiemarkt - Groen is Doen beurs

Rabobank Amerstreek, Gemeente Oosterhout, Theek5 en ONE organiseerden eind 2016 de eerste Oosterhoutse Energiemarkt. Dertig bedrijven gaven informatie over duurzaam leven en hoe hun product daar een bijdragen aan leveren. Op de energiemarkt was informatie beschikbaar over: zonne-, warmte- en windenergie, energie besparen, duurzaam leven, elektrisch vervoer, biologisch tuinieren, hergebruik van materialen en elektrische auto’s. Op zaterdag 5 oktober 2019 is de derde editie van deze markt geweest: Groen is Doen Beurs.
Deze derde editie trok beduidend meer bezoekers dan in voorgaande jaren en werd door de exposanten alsmede de bezoekers als succesvol ervaren.

De Groen is Doen beurs 2020 kon wegens Corona helaas geen doorgang vinden. We hopen in 2021 wel een interessante beurs te kunnen organiseren.