Vrijdag
15
Februari 2019
Warmetruiendag 2019
Warmetruiendag 2019

Warmetruiendag 2019

Klimaatverbond Nederland organiseert op vrijdag 15 februari 2019 de jaarlijkse Warmetruiendag om aandacht te vragen voor energiebesparing. Trek met de hele school, vereniging of het hele bedrijf op 15 februari een lekkere warme trui aan, zet de verwarming wat lager en bespaar energie en verminder de CO2 uitstoot!

Verwarm elkaar, niet de wereld

Warmetruiendag is hét moment om stil te staan bij ons energieverbruik en dus ook energiebesparing. De landelijke dag wordt jaarlijks op of rond 16 februari georganiseerd omdat op deze datum het Kyotoprotocol, het eerste wereldwijde klimaatverdrag, in werking trad. Klimaatverbond Nederland organiseert de dag dit jaar voor de 13e keer, het motto van 2019 luidt 'verwarm elkaar, niet de wereld'.

Eén graad maakt al het verschil

Als je de verwarming slechts één graadje lager zet, kun je maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen. Als we dat allemaal een dag doen, kunnen we het verschil maken. Zo kunnen we samen op één dag al het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen!
Oosterhout Nieuwe Energie roept dan ook alle bedrijven, verenigingen, scholen en instellingen in de gemeente Oosterhout op om mee te doen.

Meer weten? Kijk op http://www.warmetruiendag.nl « Vorige | Terug |